Lugn i vardagen

Det är hektiska tider för alla. Inte bara verkar det ofta som om kraven ständigt ökar, men den rådande situationen i världen gör att många saker helt enkelt känns mer påfrestande. Därför har det nog aldrig varit lika viktigt som nu att faktiskt ta sig tiden att slappna av och värdesätta vad man faktiskt har.

Men detta är ofta lättare sagt än gjort. Särskilt om man blivit van att hålla ett väldigt högt tempo. Många märker att när de faktiskt försöker varva ned, så är det på många sätt svårare än att fortsätta hålla hög nivå. Detta har resulterat i den något krångliga situationen att många måste öva på att ta det lugnt.

Därför har mindfulness blivit många personers favoritsyssla. Då det gör att man tvingas stanna upp och reflektera över här och nu. Men vad det även innebär är att man ser till att faktiskt engagera sig i det som finns framför en. Och därmed även undviker att fastna i de tankar som gäller saker som man inte kan påverka, eller som inte är relevanta i nuet.

Denna sorts övning sammanfaller på sätt och vis med massage, då massage även är ett sätt att framtvinga behovet av att existera i nuet. Så genom att kombinera dem kan man göra oerhört mycket för att säkerställa att man tar tillvara på det lugn som stunden har att erbjuda. Och vill man slippa framtida stressrelaterade problem så är det ofta verkligen ett måste.