Enklare träningsformer som passar alla

Även om man har rörelsesvårigheter, hälsoproblem eller stomipåsar finns det enklare träningsformer som passar de flesta. Att försöka hålla igång så mycket som möjligt är viktigt oavsett och det finns oftast någon form av aktivitet som man kan introducera i sitt liv. Så länge man baserar träningsformen på sin egen förmåga ger det endast fördelar. I denna artikel listar vi några enklare träningsformer som du kan testa på.

Varför är det viktigt att hålla igång?

Det är viktigt för alla att hålla igång även om det är på en mindre energikrävande nivå. Att sitta ner för mycket och inte använda sina muskler kan i längden påverka din rörelseförmåga ännu mer negativt och musklerna kan förtvina eftersom de inte används.

För att träningen ska ge den positiva effekt som du eftersträvar är det fördelaktigt att börja sakta men säkert. Men att träna på någon form av nivå är viktigt eftersom det också frigör dopamin och kan därmed bidra till en bättre livskvalitet.

Promenader är utmärkt träning

Man behöver inte utföra intensiv träning för att det ska goda resultat. Det viktigaste är att du håller igång och promenader kan enkelt anpassas för att vara mer skräddarsydda efter din förmåga och ålder. Du kan gå en kortare sträcka i staden, promenera på ett löpband på gymmet eller träna i backar om du också vill stärka kroppen.

Du kan också anpassa distansen efter hur vältränad du är och din kroppsliga förmåga. Att promenera är också utmärkt på det sätt att du kommer ut i friska luften. Har du inte möjlighet att komma ut kan du investera i ett promenadband så du kan träna inomhus istället.