Då ska du inte boka massage hos en massör

När du är sjuk ska du inte boka in dig för massage hos en massör. Det beror på att kroppens immunförsvar är försvagat och kanske inte är tillräckligt starkt för att bekämpa bakterier som massören kan ha utsatts för. Dessutom kan massageterapi innebära mycket stress för kroppen, vilket inte rekommenderas när du är sjuk. Det är bäst att vänta tills du mår bättre innan du bokar en tid hos en massör.

Innan du bokar massage med en professionell massör när du är sjuk – se till att låta dem veta i förväg så att de kan vidta försiktighetsåtgärder och se till att båda är säkra. Det betyder att du ska berätta för massören om du upplever symptom som muntorrhet, huvudvärk eller liknande. Massören kan till exempel välja att använda handskar eller annan skyddsutrustning under behandlingen.

Olika sorters massage

Dessutom är det viktigt att ta hänsyn till dina symptom och vilken typ av massage du vill ha när du bestämmer om en massage är lämplig när du är sjuk. Mjukvävnadsmassage kan vara bra för att hjälpa till att minska inflammation och belastning på vissa delar av kroppen. Men andra typer av massage – som djupvävnadsmassage eller triggerpunktsbehandling – kan vara för intensiv för ett försvagat immunförsvar.

Överlag är det viktigt att tänka på din hälsa när du bestämmer dig för om du ska boka en massage hos en professionell person eller inte. Om du är sjuk är det bäst att vänta tills du känner dig bättre innan du bokar en tid.